Westmalle Trappist Tripel

Alkohol:
9.5%
Land:
Belgia
Varetype:
Øl
Volum:
0.33

Klassikeren Westmalle Tripel er verdens første øl i stilen Belgian Tripel og selve benchmarken for hvordan denne ølstilen skal være. Ølet brygges av munker i et kloster i Westmalle, nord i Belgia. Alle inntektene fra ølet går til finansiere klosteret og ølbrygging her er mye mer enn en kommersiell aktivitet.

Ølstilen Tripel ble utviklet på 1930-tallet som en respons på økt etterspørsel etter lysere ølstiler som Pilsner og Pale Ale, men også på grunn av innføringen av Vandervelde-loven. Vandervelde-loven ble innført i 1919 og gjorde det forbudt for puber å selge genever (sprit med einebær fra Belgia og Nederland som er forgjengeren til Gin). Dette førte til at bryggeriene brygget øl med høyere alkohol. Trappistøl som fortsatt er populære i dag dekket denne etterspørselen for drikke med høyere alkohol.

Westmalle Tripel er et "Authentic Trappist Product".

EPD nr:
269589
Vinhuset nr:
9081300
Vinmonopol nr.:
Til salg gjennom:
Horeca/Vinmonopolet
Produsentinformasjon
Antwerpsesteenweg 496 B-2390 Westmalle - Belgium

Westmalle ble etablert i 1794 og holder til nord-øst for Antwerpen, hvor de først og fremst startet med å brygge øl til eget bruk og senere til lokalbefolkningen i byen. I 1921 bestemte Westmalle for å gå bredere ut i salgsmarkedet og begynte å selge deres øl til resten av Belgia og utlandet. Oppskriften og variasjonen i ølet har blitt utviklet og bearbeidet fram til 1950 -tallet, da den ble satt til den vi kjenner til i dag, dog med noen justeringer knyttet til variasjonen i malten.

Westmalle er kjent for å ha en lang tradisjon med brygging av lys-gyldent øl, og er et av bryggeriene som assosieres mest med den type øl. De har blant annet fått mye oppmerksomhet for deres Tripel (9,5%), som har fantastisk skum og en nyansert smaksprofil. Westmalle Dubbel er det andre ølet som ikke er like fullt så kjent, men uten tvil er et fabelaktig matøl.

Westmalle Extra (4,8%) brygges kun 2 ganger i året til munkenes eget bruk og deres gjester. Dette ølet er dessverre ikke å få tak i utenfor klosterets vegger.